MSZP: a Szeviép-pénzeket a Fidesznél kell keresni

    Budapest, 2017. március 31., péntek (MTI) - Az MSZP szerint a Szeviép-ügyben eltűnt pénzeket a Fidesznél kell keresni.
hirdetés
    Nyakó István, az ellenzéki párt sajtófőnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz annyira le akarja járatni Botka Lászlót, Szeged szocialista polgármesterét, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy sikerült előkotornia a múltból egy színtisztán fideszes cégbotrányt, a Szeviép-ügyet.

    Indoklásként elmondta: a Szeviép "egy Fidesz-cég", amely ezer szállal kötődik a kormánypárt politikusaihoz. Hozzátette: a cég a Fideszhez köthető Vegyépszer alvállalkozója volt, és 1998 és 2002 között a Fidesz-kormány 28 állami szerződést kötött vele.

    Nyakó István közölte, a fideszes önkormányzatok közül Hódmezővásárhely is "pénzelte" a céget: csatornázásra egymilliárd, ivóvíz-hálózat korszerűsítésére 300 millió forintot kapott a településtől a vállalkozás.

    Az ellenzéki politikus kitért arra is, hogy a Szeviép tulajdonosának üzleti partnere volt Tímár László, Szeged korábbi fideszes alpolgármestere. A cég másik vezetője pedig a felszámolás után egy fideszes oligarcha tanácsadója lett - jegyezte meg.

    "Ezek után szánalmas a Fidesz erőlködése, hogy ennek a cégnek az ügyeivel próbálják lejáratni Botka Lászlót" - fogalmazott.

    A sajtófőnök szóvá tette azt is, hogy Botka László lejáratásával egy olyan embert bízott meg a Fidesz, aki már több politikai hazugságkampányt is vállalt, és bár jogi képviseletet lát el, nem tagja a kamarának.

    Nyakó István szerint a Fidesz a gazdagok pártjaként megijedt Botka Lászlótól és programjától. A Fidesznek címezve szavait közölte, "2018 után fizetni fogtok, mindenért meg fogtok fizetni".