Négyesfogathajtó Eb - Dobrovitz előrelépett maratonhajtásban

Megjegyzés: A szöveg helyesen: Ifjabb Dobrovitz József lépett előre maratonhajtásban.
hirdetés
    Budapest/Göteborg, 2017. augusztus 26., szombat (MTI) - A csapatban világbajnok Dobrovitz József a szombati maratonhajtást ötödikként zárta, így összetettben négy helyet javítva nyolcadik a göteborgi négyesfogathajtó Európa-bajnokságon.     A kontinensviadal honlapja szerint fiának, ifj. Dobrovitz Józsefnek a második szám sem sikerült igazán jól, mindössze 19. lett, így összetettben öt helyet rontva szintén 19. a vasárnapi akadályhajtás előtt. Pedig az első két akadályban az egész mezőnyben ő volt a leggyorsabb, a problémát az ötödik akadály okozta, amelyet 20 hibaponttal hagyott el, de az utolsó, nyolcadikban is kapott kettőt.

    Egyéniben a hollandok legendás hajtója, Ijsbrand Chardon állt az élre, ugyanis a pénteki díjhajtást követően maratonban is második lett. Előnye több mint négy pont a francia Edouard Simonet és a német Christoph Sandmann előtt. Az eddigi éllovas, szintén holland Theo Timmerman szombaton kilencedik lett, így visszacsúszott a negyedik helyre.

    A csapatversenyben Magyarország, amely legutóbb bronzérmes volt, továbbra is hatodik, de a nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán sérülése miatt csak kétfős az együttes. A csapatverseny eredményébe minden országból a három lehetséges hajtó közül a két jobb eredménye számít. Az élen a címvédő hollandok állnak.

    Vasárnap az akadályhajtással zárul az Eb.

    Állás a maratonhajtás után:

    egyéni:

    1. Ijsbrand Chardon (holland) 147,37 hibapont

    2. Edouard Simonet (francia) 151,50

    3. Christoph Sandmann (német) 151,82

    ...8. Dobrovitz József 162,48

    ...19. ifj. Dobrovitz József 182,93

    csapat:

    1. Hollandia 299,05 hibapont

    2. Németország 306,02

    3. Belgium 319,74

    ...6. Magyarország 345,41

Előzmény/folytatás   Négyesfogathajtó Eb - Dobrovitz előrelépett maratonhajtásban 2017. augusztus 26. Budapest/Göteborg, 2017. augusztus 26., szombat (MTI) - A csapatban világbajnok Dobrovitz József a szombati maratonhajtást ötödikként zárta, így összetettben négy helyet javítva nyolcadik a g...