OS - A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (3. rész)

    Budapest, 2018. február 18., vasárnap (OS) - Négy arany, két ezüst, három bronzérem a magyarok eredménye az egri vívó világkupán.
hirdetés
    Nemcsik Zsolt, a kerekesszékes vívó válogatott szövetségi kapitánya egy éve vette át a válogatott irányítását. "A tavalyi évben azt tűztem ki az egyik legfontosabb célomnak, hogy erős csapatokat állítsunk össze, és elérjük, hogy induljon magyar férfi vívócsapatunk a paralimpián. Mató Gyula sajnálatos visszavonulása miatt jelentősen csökkentek a férfi csapatban az esélyeink, bár vannak tehetséges újoncok, Gyula tudását és tapasztalatát nehéz pótolni. Az egyéni kvalifikációk tekintetében viszont javulást érzékelek, Tarjányi István vívásán látszik, hogy nőtt a versenyzési rutinja, olyan ellenfeleket vert meg ezen a világkupán, akiket eddig soha. Új szintet lépett párbajtőrben, ami bronzérmet hozott neki, és ez biztató fejlődés a jövőre nézve. Szintén jó hír, hogy Mező Boglárka megkapta a B kategóriás klasszifikációt, így végre női kardcsapatot tudunk indítani a világversenyeken. Tokióban először, egyéni versenyszámként a kard is bekerül a paralimpiai fegyvernemek közé, készülünk rá, hogy minél jobb eredményeket és a lehető legtöbb magyar sportolót indítsuk. A világkupán elért négy arany, két ezüst és három bronzérem kiemelten jó teljesítménynek számít, különösen örülök a női párbajtőr csapat győzelmének, igazi nagybetűs csapatot alkottak ezen a versenyen. Ezúttal szeretném megköszönni az edzőknek a munkáját, nélkülük ezek az eredmények nem jöhettek volna létre."

    Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Előzmény/folytatás   OS - A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (2. rész) 2018. február 18. Budapest, 2018. február 18., vasárnap (OS) - Négy arany, két ezüst, három bronzérem a magyarok eredménye az egri vívó világkupán.   OS - A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (3. rész) 2018. február 18. Budapest, 2018. február 18., vasárnap (OS) - Négy arany, két ezüst, három bronzérem a magyarok eredménye az egri vívó világkupán.