OS - A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)

    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - Tovább szépül a kamalduli remeteség.
hirdetés
    A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében 39 műemlék - 20 kastély és 19 vár - újul meg, nemcsak régi szépségüket nyerik vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodnak, hogy - adottságaikhoz igazodó módon - megfeleljenek a mai kor turisztikai igényeinek.

    Az oroszlány-majkpusztai Esterházy-kastély és kamalduli remeteség ennek a nagyszabású fejlesztési programnak a keretében születik újjá. Az épületegyüttes "A majki kamalduli remeteség turisztikai célú fejlesztése II." ütem című projekt (GINOP-7.1.1.-15-2015-00002) keretében 1,5 milliárd forint Európai Uniós forrásból újul meg, amely 1 299 268 278 millió forintos hazai támogatással egészül ki. A hétfői ünnepélyes alapkőletételen, mellyel kezdetét vette az infrastrukturális és turisztikai fejlesztés, Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos mutatta be a remetéséget érintő terveket. Czunyiné Dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője pedig a fejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól beszélt.



    Kiadó: Miniszterelnökség

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.