Szent László-év - Gaal Gergely: Szent László tisztelete ma is él

    Budapest, 2017. december 17., vasárnap (MTI) - A Szent László-emlékév legfontosabb tapasztalata volt, hogy a "lovagkirály" tisztelete ma is él - mondta Gaal Gergely (KDNP) országgyűlési képviselő, a Szent László-év tanácsadó testületének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.
hirdetés
    Gaal Gergely, akit azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy hálaadó adventi szentmisével zárult múlt vasárnap a Szent László-év, hangsúlyozta: a Kárpát-medence magyarságában igény van arra, hogy Szent László életét bemutatassák.

    Közölte: az emlékév rengeteg embert megmozgatott, példaként említette, hogy egy vándorkiállítás, a programsorozat egyik központi eleme több mint száz helyre eljutott a Kárpát-medencében és azon túl is, Krakkótól Zágrábig. Szentmisék, egyházi rendezvényeket, konferenciákat, tanulmányi versenyeket és egyéb programokat is tartottak - tette hozzá.

    Gaal Gergely kitért arra is, hogy Szent László király "hősies jellem" volt, aki a fiataloknak is példakép lehet.

    A Szent László-évet 2016 végén hirdette meg a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága a "lovagkirály" trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.