Fokozottan ellenőrzi az erdei faválasztékot szállítókat a Nébih

    Budapest, 2019. április 15., hétfő (MTI) - Fokozottan ellenőrzi a jövőben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az erdei faválasztékot szállítókat az esetleges visszaélések felszámolása érdekében - hívta fel a hivatal a figyelmet honlapján hétfőn.
hirdetés
    A közlemény szerint az erdei faválaszték szállítása kizárólag szállítójeggyel végezhető. Január 1-től már csak az új típusú szállítójegy alkalmazható, amelyen a szállítás részleteit a fuvarozóknak kell feltüntetniük és igazolniuk.

    A szállítójegyen szerepelnie kell a szállítás kezdete és befejezése időpontjának, az induláskor leolvasott kilométeróra-állás és célba érkezéskor az erdei faválaszték átadása időpontjának. Emellett a fuvarozóknak a szállítójegyet két helyen is alá kell írniuk, ezzel igazolva a szállítójegy átvételét annak kibocsátójától, valamint a szállítási időpontok helyes feltüntetését.

    Közölték: amennyiben a szállítójegyen hiányosan, vagy valótlanul adják meg az adatokat, valamint azokat aláírásukkal nem igazolják, a mulasztások komoly szankciókat vonhatnak maguk után.