Kövér László ecuadori gyereknek adományozott sporteszközöket és hangszereket

    Budapest, 2018. november 8., csütörtök (MTI) - Kövér László Ecuador fővárosában, Quitóban tett hivatalos látogatása során sporteszközöket és hangszereket adományozott egy az ecuadori gyermekeket segítő alapítványnak - tájékoztatta a dél-amerikai látogatáson tartózkodó házelnök sajtóirodája csütörtökön az MTI-t.
hirdetés
    A közlemény szerint a házelnök az ecuadori parlament elnökének jelenlétében átadta a magyar Országgyűlés adományait az El Sol Brilla para Todos (Mindenkire süt a nap) alapítványnak, majd a két házelnök közösen nyitotta meg a parlament sétányán felállított "Magyarország-Ecuador - a világörökség helyszínei" című fotókiállítást.

    Köszöntőjében Kövér László úgy fogalmazott: "barátok közt kötelező a segítségnyújtás, és mivel mi is baráti látogatásra érkeztünk Ecuadorba, nem jöhettünk üres kézzel. A most átadott eszközökkel kívánjuk hozzásegíteni az alapítvány által támogatott rászorulókat egy minőségi élet" eléréséhez - olvasható a közleményben.

    A Mindenkire süt a nap alapítvány sport- és zeneművészeti foglalkozásokat szervez a vonzáskörzetében élő gyermekeknek, hogy a nehéz életkörülmények miatt ne kallódjanak el.

    Az alapítvány emellett a megfelelő élelmiszerellátást biztosító bölcsődei programot és a fogyatékkal élőket és időseket segítő programokat működtet - tették hozzá.

    A magyar Országgyűlés sporteszközöket, hangszereket és a fogyatékkal élők élethelyzetét segítő eszközöket adományozott az ecuadori alapítványnak.

    A parlament sétányán megnyitott fotókiállítás Ecuador és Magyarország UNESCO kulturális világörökségi helyszíneit mutatja be.