Megújul a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum honlapja

    Békéscsaba, 2018. február 11., vasárnap (MTI) - Teljesen megújul a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum honlapja február 14-től.
hirdetés
    A napokban újabb öt évre kinevezett Andó György, az intézmény igazgatója az MTI-nek felidézte, hogy a korábbi honlapot 2006-ban indították, több mint 40 ezer látogatója volt. A múzeum 2013-ban - 63 év után - került ismét városi fenntartásba, amely "korszakváltást", egy új szemléletet és új stratégiát eredményezett a kiállítóhely életében.

    Tavaly új épületet, új kiállításokat és új kiadványokat "álmodtak meg", valamint elkezdődött az új honlap tervezése, amely a réginek a helyén, a www.munkacsy.hu webcímen lesz szerdától elérhető és az előzetes becslések szerint akár százezer látogatót is vonzhat.

    Kővári Tamás, a fejlesztő Adana Online Kft. ügyvezetője kifejtette, elsődleges szempontjuk az volt, hogy az új honlap megfelelően működjön mobiltelefonon és tableten is, ugyanis felmérések szerint az emberek 54 százaléka napjainkban már mobileszközökkel internetezik. Emellett a tartalom gyors fejlesztésére, egy egyszerűbb adminisztrációs felület és egy gyorsabb betöltési idejű portál létrehozására fókuszáltak.

    A weblap különlegessége, hogy hálózatos oldalként működik majd és tagja lesz annak a több helyi honlapot magába foglaló, folyamatosan kiépülő weboldalhálózatnak, amely egységes szolgáltatásokat és médiafelületet kínál az integrált honlapok számára.

    Ezzel kapcsolatban Opauszki Zoltán városfejlesztési tanácsadó az MTI-nek elmondta, a rendezvénynaptár fülnél Békés megye valamennyi programját egyszerre megtalálják majd az érdeklődők, nem csak a múzeumi eseményeket. A hírek menüpont is össze lesz kötve a behir.hu hírportállal, amelynek a megfelelő hashtagekkel ellátott tartalmai megjelennek a békéscsabai kulturális intézmények fejlesztés alatt álló honlapjain.

    Kiss Tibor alpolgármester szerint egy modern, folyamatosan frissülő, professzionális honlap látogatókat vonz a múzeumba.