OS - A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)

    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Újabb valótlanságok az Index cikkében
hirdetés
    A Klebelsberg Központ visszautasítja a cikkben megfogalmazott állítást, miszerint "a Klebelsberg Központ úgy működik, mint egy újság vagy egy hírszerzőközpont".

    Tény, hogy 2010 előtt mindent megtettek, hogy elvegyék a kedvét a fiataloknak a pedagóguspályáról: több ezer pedagógust tettek utcára és megalázóan alacsony béreket fizettek a pedagógusoknak, de ma már a pedagógus pálya egyre vonzóbb, az 50%-os pedagógus béremelés és a pedagógushallgatói ösztöndíjak hatására 30%-kal nőtt az érintett hallgatók száma. Továbbra is fenntartjuk, hogy a köznevelési intézményekben üres álláshelyek átmenetileg mindig lesznek, hiszen a tanárok életkörülményeiben beálló változások - nyugdíjazás, gyermekvállalás, más településre költözés - kihatnak arra. Teljesen természetes tehát a fluktuáció, de országosan nem beszélhetünk pedagógushiányról.

    Kiadó: Klebelsberg Központ

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Előzmény/folytatás   OS - A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész) 2018. szeptember 17. Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Újabb valótlanságok az Index cikkében   OS - A Klebelsberg Központ közleménye (2. rész) 2018. szeptember 17. Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Újabb valótlanságok az Index cikkében