Szakértő: a bajor CSU új elnöke javítaná viszonyát a német kormánypárttal

    Budapest, 2019. január 21., hétfő (MTI) - Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint a hétvégi nyilatkozatokból az látszik, hogy Markus Söder bajor tartományi kormányfő, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szombaton megválasztott elnöke javítaná a menekültügy körüli viták miatt megromlott CDU-CSU pártszövetség viszonyát.
hirdetés
    A szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, a tisztségért egyedüli jelöltként induló politikust a küldöttek 13 százaléka nem támogatta, ami jelzésértékű, és kifejezi azt a létező aggodalmat, hogy Markus Söder egy vidéki politikus, akinek nincsenek berlini tapasztalatai, kapcsolatai.

    Markus Söder Horst Seehofert váltotta a CSU élén, aki több mint tíz év után távozott a tisztségből, és aki továbbra is bajor belügyminiszter a szövetségi kormányban - jegyezte meg.

    Nógrádi György szerint Markus Söder nyilatkozataiból kiolvasható, hogy a 2018-ban feljött Zöld Párt, és az Alternatíva Németországnak (AfD) szavazóival próbálja majd pótolni pártja népszerűségvesztését.