Családok világtalálkozója - Párbeszéd: kirekesztő családpolitikát propagál a rendezvény

    Budapest, 2017. május 25., csütörtök (MTI) - A Párbeszéd szerint "középkort idéző gyűlölködésnek" ad teret a csütörtökön megkezdődött Családok budapesti világtalálkozója.
hirdetés
    Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja, női esélyegyenlőségi és családvédelmi szakpolitikus az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az írta: a világkongresszust, illetve az annak részeként megrendezett 2. Budapesti Demográfiai Fórumot "szélsőségesen jobboldali amerikai és orosz oligarchák" is támogatják.

    Szerinte a meghívott külföldi előadók közül egyesek dekriminalizálják a családon belüli erőszakot, és a fasisztákhoz hasonlítják azt az államot, amely azt törvényileg bünteti. Más előadók az AIDS terjedéséért az óvszergyártókat hibáztatják, erkölcsileg veszélyesnek tartják a fogamzásgátlást, illetve börtönbe zárnák az abortuszt választó nőket. Egyes előadók úgy vélik, a melegházasságok természeti csapásokhoz vezetnek - sorolta.

    A Párbeszéd fontosnak tartja, hogy felelős lépések történjenek Magyarország demográfiai helyzetével kapcsolatban, hogy minden család azonos jogokat élvezzen, és hogy a magyar állam támogassa a gyermekvállalást. Az azonban elfogadhatatlan a párt számára, "ha a kormány ennek farvizén és az adófizetők pénzén teret enged a középkort idéző gyűlölködésnek" - fogalmazott.