Vízi színpaddal készül a szlovéniai Maribor a 25. Lent fesztiválra

    Zágráb/Ljubljana, 2017. május 25., csütörtök (MTI) - Vízi színpad építésébe kezdenek a Dráva folyón, amely a Lent fesztiválra készül el - jelentette be Andrej Fistravec, a szlovéniai Maribor város polgármestere a Vecer című szlovén napilap csütörtöki tudósítása alapján. Az új helyszínre színházi előadásokat és koncerteket terveznek.
hirdetés
    Vladimir Rukavina, a fesztivál művészeti vezetője a sajtónak úgy nyilatkozott: a fellépések egy ilyen színpadon különleges élményt nyújthatnak mind a művészeknek, mind a közönségnek, a városba érkezők számára pedig igazi attrakciót jelent.

    "A fesztivál így sokkal több érdeklődőt vonzhat" - hangsúlyozta. Tavaly valamivel több mint fél millió látogatója volt rendezvénynek.

    A fesztiválon fellép Bob Geldof ír énekes, dalszerző és író. A közönség a brnói nemzeti színház előadásában Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű rockoperája, a Jézus Krisztus Szupersztárt, továbbá a maribori nemzeti színház előadásában a Traviatát, Giuseppe Verdi háromfelvonásos operáját, valamint a Faun-Carmen-Bolero című balettelőadást tekintheti meg.

    Botswanából, Kubából, Grúziából, Horvátországból és Bulgáriából érkeznek néptáncegyüttesek, Magyarországot a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes képviseli majd.

    Az egy hétig tartó rendezvényt sport-, gyermek-, művészeti és gasztronómiai kísérőprogramok színesítik.

    http://www.festival-lent.si/en/