Deák Edit és Kapuvári Gábor Béla kapta a közmédia életműdíját

    Budapest, 2017. május 25., csütörtök (MTI) - Deák Edit műsorkészítő és Kapuvári Gábor Béla, kiemelt szerkesztő-műsorvezető és vehette át az idén a közmédia életműdíját.
hirdetés
    A második alkalommal odaítélt elismeréseket csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában adta át Vaszily Miklós vezérigazgató.

    Deák Edit, aki az 1984-es István a király film egyik felvételvezetője volt, számtalan élő műsor levezénylésében játszott kulcsszerepet, köztük olyanokban is, melyekben öt földrész magyar közösségeit kapcsoltak. Az MTVA létrejötte óta a csatornák száma folyamatosan növekszik, és Deák Edit a tőle megszokott pontossággal és áttekintő képességgel végzi feladatát - hangzott el a méltatásban.

    Kapuvári Gábor Béla több mint harminc éve televíziós, minden idők legsikeresebb műsorában, a napi 4,5 milliós nézettségű tv-híradóban kezdett riportokat készíteni. Később szerkesztőségeket vezetett, de dokumentumfilmesként is ismert. Legújabban olyan konstrukciók kigondolásán és kidolgozásán fáradozik, amelyekkel az MTVA finanszírozási gondjait is lehet csökkenteni - hangzott el a méltatásban.

    Az ünnepségen adták át a szintén tavaly alapított, az előző évi teljesítményeket díjazó elismeréseket is.

    (FOTÓ)