Vizes vb 2017 - Vizesparádé Kupával köszöntötték a vizes vb-t a Mozgásjavító Tanintézményben

    Budapest, 2017. május 25., csütörtök (MTI) - Egész napos rendezvénnyel, a Vizesparádé Kupával köszöntötte csütörtökön az 50 nap múlva kezdődő budapesti vizes világbajnokságot a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium.
hirdetés
    A budapesti létesítményben rendezett ügyességi versenyen - amelyet a 17. FINA világbajnokság Budapest-Balatonfüred is támogatott - 160 mozgáskorlátozott diák vett részt, a saját tanulóikon kívül Pécsről, Békéscsabáról, Sályról, Miskolcról és a Vasas úszó-szakosztályából érkeztek nevezések.

    Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédében köszönetét fejezte ki a FODISZ-nak, a Mozgásjavító Diáksport Egyesületnek és ezzel együtt a Mozgásjavító Óvoda és Tanintézménynek, hogy szoros együttműködésükkel létrehozták azt a versenyrendszert, amelynek egyik ünnepi pillanatát jelenti a csütörtöki rendezvény.

    Borsa Miklós, a nyári vizes vb szervezőbizottságának szóvivője úgy fogalmazott: ez az esemény már a bemelegítés a vb-re, amelyre várnak mindenkit szurkolni.

    "Mindannyian győztesek vagyunk, hiszen részesei lehetünk egy ilyen világeseménynek itthon, amely új lendületet ad minden magyar embernek és a diákoknak is, a mai esemény is jól példázza ezt." - mondta Szabó László, az MPB és a FODISZ elnöke.

    A megnyitót követően Tóth Tamás, a riói paralimpia úszóbajnoka és Csike Boglárka, a Mozgásjavító tanulója vezetésével a résztvevők ötven kék és fehér léggömböt engedtek fel a magasba.

    Délután egy 4x50 méteres úszó váltóversenyt is rendeznek négy csapat részvételével, az együtteseket vízilabdázók, paralimpikonok, úszó edzők és diákok alkotják.