Divízió I-es jégkorong-vb - Fordulatos meccsen győztek a britek

    Budapest, 2018. április 25., szerda (MTI) - A brit válogatott megszerezte második győzelmét a budapesti divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon, miután a harmadik fordulóban, szerdán fordulatos mérkőzésen 5-3-ra felülmúlta a lengyel együttest.
hirdetés
    Eredmény, 3. forduló:

    Nagy-Britannia - Lengyelország 5-3 (2-1, 0-2, 3-0)

    -------------------------------------------------

    gólszerző: Perlini (4.), Shields (19.), Brooks (45.), O'Connor (47.), Phillips (60.), illetve Dronia (13.), Kapica (24.), Zapala (30.)

    A harmadik vonalból feljutott britek a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva a vasárnapi nyitófordulóban legyőzték a tavaly még a világelitben szereplő szlovénokat, majd kedden kikaptak a kazahoktól. A lengyelek az olaszoktól elszenvedett vereséget követően hétfőn szintén legyőzték az előzetesen a feljutásra esélyesnek tartott szlovénokat.

    A britek - akárcsak az előző két mérkőzésükön - megszerezték a vezetést. A rendkívül lelkesen drukkoló mintegy ötszáz brit szurkoló nem sokáig örülhetett kedvencei előnyének, a lengyelek még a kiegyenlített első játékrészben egalizáltak emberelőnyben. A szigetországiak azonban újra előnybe kerültek: egyik legnagyobb sztárjuk, a 38 esztendős Colin Shields talált be fórban (2-1).

    A lengyelek a második húsz percben egy emberelőny lejárta után egyenlítettek újra, majd a találkozó felénél egy életerős lövéssel a vezetést is átvették (2-3). Sőt, a szünet előtt büntetőből növelhették volna előnyüket, ám Ben Bowns hárította Damian Kapica kísérletét.

    Ez fordulópontnak bizonyult, a záró felvonást ugyanis a britek egyenlítő gólja indította, így az utolsó negyedórára maradt a döntés. Ennek kettős fórban futottak neki a szigetországiak, s egy időkérést követően éltek is a lehetőséggel (4-3). Az utolsó percek óriási tempóban teltek, a fáradó csapatok a támadásokra helyezték a hangsúlyt. Az utolsó percre a lengyelek a kapust is lehozták, ezt pedig kihasználták a britek, akik sikerükkel fontos lépést tettek a bennmaradás felé.

    A vb legfordulatosabb meccsén így nyolc gólt láthatott a Papp László Budapest Sportarénába kilátogató 1435 néző.

    A vb első két helyezettje feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd. (FOTÓ)

    Korábban:

    Olaszország-Kazahsztán 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

    később:

    Szlovénia-Magyarország 19.30