Fánky fesztivál, vidám, húshagyókeddi farsangolás Zalaegerszegen

    Zalaegerszeg, 2017. február 24., péntek (MTI) - A fánkot, a funky zenét és a maskarás felvonulást ötvözik, emellett jótékonysági vásárt tartanak február 28-án Zalaegerszegen, a húshagyókeddi Fánky fesztiválon - jelentették be pénteken a programismertető sajtótájékoztató.
hirdetés
    A fánky fesztivál gondolata a farsangi időszakhoz illő gasztronómia (farsangi fánk) és a zenei életben népszerű zenei stílus, a funky zene összekapcsolásából született meg - idézte fel a polgármester.

    Az újításokkal, módosításokkal szervezett programok kiegészítik egymást, így február 28-án vidám hangulatú felvonulásra, jelmezversenyre, jótékonysági fánkvásárra és koncertre várjuk a város polgárait és a vendégeket - fogalmazott Balaicz Zoltán.

    Kitért arra is, hogy az elmúlt esztendőkben Zalaegerszegen megújultak a városi rendezvények. Példaként említette, hogy az egerszeg fesztivált új időpontban, a nyár első hónapjában rendezik meg, az őszi vadgasztronómiai fesztivál pedig új elemként jelent meg a város programkínálatában.

    A jelmezesek kedd délután vidám, rövid produkcióval mutatkozhatnak be a Dísz téren felállított koncertsátorban, majd közösen vonulnak fel a Kossuth utcán. A "belvárosi séta" után visszatérnek a Dísz térre, ahol az eredményhirdetést követően a Back II Black zenekar ad koncertet.

    A jótékonysági fánkvásárra a pékségek, cégek mellett a nyugdíjas klubok tagjai is sütnek majd hagyományos, húshagyókeddi süteményt. A bevételt - ez a jövőben hagyomány lesz Zalaegerszegen - a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének ajánlják fel.