Fővárosi Közgyűlés - Bővítheti közönségforgalmi tereit a Trafó

    Budapest, 2017. január 25., szerda (MTI) - Bővítheti közönségforgalmi tereit és akadálymentesítheti épületét a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft., miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai egyhangú határozatával jóváhagyta a projektet.
hirdetés
    A Trafó a IX. kerület, Liliom utca 41. szám alatt található ingatlan parkolójában, az előtérhez csatlakozó kétszintes konténerrendszer építésével kívánja bővíteni közönségforgalmi tereit és megoldani az épület akadálymentesítését. A bővített teret fém konténerek részben egymáshoz, illetve egymásra építésével alakítják ki - olvasható az előterjesztésben.

    Az engedélyezett beépítéssel megnövekszik a nézők rendelkezésére álló tér, könnyebbé téve a büfé működését és növelve a befogadott produkciók kellékeinek tárolására alkalmas hely nagyságát, valamint megtörténhet az akadálymentesítés és a megnövekedett területen egy új, kisebb próbatermet is kialakíthatnak.

    A kivitelezés költsége az előzetes költségbecslés alapján 60 millió forint. A Trafó a felújítást saját forrásból, felhalmozott eredménytartalékából kívánja megvalósítani, arra nem igényel a Fővárosi Önkormányzattól többlettámogatást. A projekthez azonban szüksége volt a közgyűlés jóváhagyására, miután az érintett ingatlan fővárosi tulajdonban van, és - a Trafó alapító okirata szerint - az 50 millió forint értékhatárt meghaladó fizetési kötelezettséget tartalmazó jogügyletek jóváhagyása is az alapító Fővárosi Önkormányzat kizárólagos hatáskörébe tartozik.

    Az előterjesztés szerint a bővítési munkákat július 1-jén kezdenék meg, és várhatóan 75 napon belül befejeznék. A kiviteli tervdokumentáció és a kivitelezés a közbeszerzési pályázat jövőbeni nyertes cégének feladata lesz.