Időjárás-jelentés

    Budapest, 2018. március 25., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
hirdetés
    Időjárási helyzet Európában

    ---------------------------

    Közép- és Kelet-Európa időjárását döntően anticiklon alakítja, a magasnyomás északi részén kevesebb, délebbre több a felhő, helyenként a hajnali órákban köd képződik. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi és nyugati, délnyugati vidékén ciklonok és frontjaik határozzák meg az időjárást. A ciklonok és frontjaik mentén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, többfelé csapadékos az idő, az északkeleti tájakon havazik, másutt az eső esik, a Földközi-tenger középső medencéjében zivatarok is kialakulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkelet vidékén -1 és -6, középső és keleti részén 1 és +8 fok között változik, melegebb van Nyugat- és Dél-Európában, ahol a délutáni órákra általában 9 és 18 fok közé melegszik fel a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé többnyire nedves, kissé melegebb levegő érkezik, de az ilyenkor megszokottnál továbbra is hűvösebb idő lesz.

    Várható időjárás az ország területén hétfő estig

    ------------------------------------------------

    Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak átmenetileg szakadozik fel a felhőzet. Vasárnap számottevő csapadék nem valószínű, az éjszaka második felétől főként délen helyenként kisebb eső, havas eső, a magasabb helyeken néhol havazás is előfordulhat. Hétfőn napközben elszórtan várható eső, záporeső. A többfelé élénk délkeleti szél éjszakára mindenütt mérséklődik, és hétfőn is mérsékelt marad a légmozgás.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6 és 11 fok között valószínű.