Az MGSZ elnöke szerint jól halad a magyar golfsport európai felzárkózása

    Budapest, 2016. december 21., szerda (MTI) - Sugár András, a Magyar Golf Szövetség (MGSZ) elnöke szerint jó irányban halad a sportág európai felzárkózása Magyarországon.
hirdetés
    A sportvezető az MGSZ díjátadó gáláján elmondott ünnepi köszöntőjében gratulált a magyar golfozóknak a hazai és nemzetközi versenyeken idén elért eredményekhez, amelyek bizonyítják, hogy "a felnövő generáció képes a sportág sok évtizedes lemaradását behozni".

    A szövetséget immár tíz éve irányító Sugár András külön kiemelte, hogy a nemzetközi versenyek a következő években is az európai golfélet fókuszába helyezik majd Magyarországot.

    Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója hangsúlyozta, hogy az egyéni teljesítmények mennyire meghatározóak a sportág társadalmi megítélése és szélesebb körű népszerűsítése érdekében. Hozzátette, hogy a MOB és a szövetség folytatja együttműködését az iskolai program, az utánpótlás-nevelés és az olimpiai kvalifikáció területén.

    Az MGSZ honlapjának beszámolója szerint az év legjobb golfozója Csányi Olivér, a Ciprus Open harmadik helyezettje, illetve a női ranglistát vezető Batta Krisztina lett. Díjazták a profi ranglistát vezető Lugosi Tamást is, valamint tovább bővült a Magyar Golfhírességek Csarnoka, amelybe ezúttal Sándor L. Tamást választották be.

    Az év golfozója gála díjazottjai:

    --------------------------------

    Felnőtt férfi: Csányi Olivér

    Felnőtt női: Batta Krisztina

    Profi: Lugosi Tamás

    Szenior férfi: Nagy István

    Szenior női: Wieser-Takács Zsuzsa

    Junior fiú: Rózsa Dávid

    Junior lány: Tóth Maya Napsugár

    Felfedezett: Rózsa Dániel

    Edző: Tóbiás Zsolt

    Klubmenedzser: Sonja Gschwendtner

    Az év klubja: Pannonia GolfCountry Club

    Az év eredménye: Simmes Alexander, Szlovák Open 1. helyezés

    Az év eseménye: Team Shield Championship