Miniatűr alkotásokból nyílik kiállítás Székesfehérváron

    Székesfehérvár, 2017. május 25., csütörtök (MTI) - Miniatűr festmények, grafikák, tusrajzok, pasztellek, fotók, reliefek, textilek és kerámiák is láthatók lesznek azon a tárlaton, amely pénteken nyílik meg Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban.
hirdetés
    A kiállítást szervező Szín-Folt Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke, Szabó Károly Attila az MTI-nek csütörtökön elmondta: 22 éve minden esztendőben kiírják pályázatukat, a beérkezett miniatűr alkotásokat pedig igyekeznek a nagyközönséggel is megismertetni. A 22. Nemzetközi Miniatűr Kiállítás felhívására hat ország hetven művésze jelentkezett - hivatásos és műkedvelő kategóriában -, az ő hétszáz alkotásuk lesz megtekinthető Kaposvár után Székesfehérváron is.

    A kuratóriumi elnök közölte, hogy ötször öt, ötször tíz és tízszer tíz centiméteres keretbe kellett az alkotóknak elhelyezniük műveiket, amelyeket a fehérvári megnyitón Kozák Attila képzőművész ajánl az érdeklődők figyelmébe.

    A miniatűrök június 23-ig tekinthetők meg Székesfehérváron, majd Siófokon és Balatonmáriafürdőn is bemutatják az alkotásokat.