OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)

    Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben
hirdetés
    Az egyik legfontosabb tervezett intézkedés lehetővé tenné, hogy pl. a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után is megvásárolhassák az e-matricát. Az új előírás szerint a fizetős hálózatra lépéstől számítva 60 perc állna az úthasználók rendelkezésére a jogosultság megváltásához. Az e-matricákat a továbbiakban is érdemes már indulás előtt beszerezni akár személyesen, akár elektronikus úton. A jóhiszemű mulasztók azonban a jövőben mentesülhetnek a pótdíjazás alól, ha a megfelelő jogosultságot a díjköteles útra hajtást követő egy órán belül megveszik.

    A hatályos szabályozás szerint a jogosulatlan úthasználatért kiszabott 14 875 forintos alap-pótdíj már 30 nap után 59 500 forintra nő. A tervezett módosítással e türelmi idő a kétszeresére, 60 napra hosszabbodna, teret engedve az esetleges tévesztések kényelmesebb kezelésének is. Ha a jármű az arra egyébként irányadó díjkategóriához képest alacsonyabb díjkategóriába tartozó, érvényes jogosultsággal rendelkezik, csak különbözeti pótdíjat kellene fizetni, amely 60 napon belüli rendezés esetén 7 500 forint lenne.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Előzmény/folytatás   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (3. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (4. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben