OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (3. rész)

    Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben
hirdetés
    Ha az úthasználónak a jogosulatlan úthasználat és az első felszólítás kézhezvétele között eltelt időben kettőnél több pótdíjfizetési kötelezettsége keletkezett, a pótdíj maximalizálását kérheti két, a járműre irányadó alap-pótdíj vagy különbözeti pótdíj összegére. A kérelem benyújtására a korábbi 15 nappal szemben 75 nap állna az üzemben tartó rendelkezésére. A kérelem egy rendszámra egy naptári évben többször is benyújtható lenne. A rendszer üzemeltetője a jövőben a pótdíjfizetésre kötelezett természetes személy kérelmére részletfizetést engedélyezhetne, ha az egy összegű rendezés jelentős anyagi terhet róna a mulasztóra.

    Egy rendszámra naptári naponként egy pótdíj szabható ki, azonban a továbbiakban elkerülhetővé válhat az is, hogy az éjfélnél valamelyest tovább tartó, viszonylag rövid idejű használat miatt egy útra két büntetést fizettessenek meg. A módosítási kezdeményezés rendezi az üzemszünetek ügyét is: a javasolt rendelkezések kimondják, hogy az üzemszünet idejét követő legalább 60 percig nem szabható ki pótdíj.

    A D2 járműkategóriába tartozó (pl. 7 főnél több személy szállítására alkalmas) személygépkocsira regisztráció után igénybe vehető nagycsaládos kedvezmény nemcsak a négy, hanem más szabályozásokhoz igazodva már a három gyermeket nevelő családok számára is elérhető lehet.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Előzmény/folytatás   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (3. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (4. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben