Jobbik: nem kaptak hivatalos értesítést eljárásról Sneider Tamás fiai

    Budapest, 2017. december 19., kedd (MTI) - Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke szerint keddig sem fiai, sem pedig jogi képviselőjük nem kapott hivatalos értesítést eljárásról.
hirdetés
    Az ellenzéki párt ezt a Magyar Idők azon cikkére reagálva közölte az MTI-vel, amelyben azt írták, közösség tagja elleni erőszak bűntettével is vádolja az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azokat a fiatalokat, akik közül többen is a leginkább szélsőséges, rasszista megnyilvánulásairól ismertté vált Betyársereg tagjaiként 2015-ben hónapokon át folyamatosan zaklatták és fenyegették egy roma család tagjait Szúcson - írta hírportálján a Magyar Idők kedden.

    A napilap szerint a Heves megyei főügyész közleménye ugyan nem nevezte meg a vádlottakat, de közülük ketten Sneider Tamás Jobbik-alelnök fiai.

    A Jobbik a hírre reagálva azt közölte, Sneider Tamás fiai, vagy jogi képviselőjük nem kaptak semmilyen hivatalos értesítést, ezért felmerül a kérdés, hogy az ügyészség milyen alapon ad ki személyes információkat magánszemélyekről, milyen alapon hoznak szinte már ítéletet az ügyben? Az alelnök hozzátette: a "Fidesz által megszállt" állami intézmények, már a jogállamiság látszatára sem adnak. Szánalmas lelkiállapotban lehetnek az adventi várakozásban a Fidesz "bértollnokai", akik ahelyett hogy békét, szeretetet és meghittséget közvetítenének, politikai megrendelésre "nekiestek a családomnak" - fogalmazott a Jobbik alelnöke.