OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (4. rész)

    Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben
hirdetés
    A következő szezontól, jövő júniustól a motorosok a kínálatból eddig hiányzó kedvezményes havi matricát vehetnének járművükre. Az új termék ára az 1470 forintos heti jogosultsághoz képest mindössze 2500 forint lehet.

    Egyszerűsödhet számos szolgáltatás, például a jogosultság átírása egyik járműről a másikra (új autó vásárlása vagy családon belüli átadás esetén). A tervek szerint egyszeri ügyintézés alkalmával egyszeri díjfizetés történhet, így megszűnhet a többi között az a gyakorlat is, amely rendszámelírás esetén karakterenkénti díjfizetést írt elő.

    Az autósok költségeit és adminisztrációs terheit csökkentő előírások gyors véglegesítésük esetén legkorábban 2018. január elsejétől léphetnek hatályba. Az e-matricás rendszerhez kapcsolódó ügyintézést megkönnyítő egyes rendelkezéseket a már folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell majd.

    Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

    Kommunikációs Főosztály

    Budapest, 2017. december 19.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Előzmény/folytatás   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (3. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben   OS - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (4. rész) 2017. december 19. Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A jóhiszemű felhasználóknak kedvező újdonságok jöhetnek az e-matricás rendszerben