OS - Az Emmi Üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságának közleménye (2. rész)

    Budapest, 2017. december 18., hétfő (OS) -
hirdetés
    Részvétünket fejezzük ki a vasárnapi robbantás áldozatainak és hozzátartozóinak. Fontosnak tartjuk ugyanakkor rámutatni, a keresztények és más vallási kisebbségek védelmére is. A magyar kormány 2016 októberében megalapította Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárságot, amellyel a világon először indított olyan kormányzati programot, melynek feladata, hogy támogasson minden olyan embert, akit keresztény hite és meggyőződése miatt bármilyen megkülönböztetés ér. Magyarország következetesen kiáll a legkülönbözőbb külpolitikai fórumokon az üldözött keresztények ügye mellett.

    Felhívjuk a nemzetközti szervezetek és kormányok figyelmét arra, hogy gondoskodjanak a terror és elnyomás megszűnéséről, és a szabad vallásgyakorlás biztosításáról, valamint, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy többet ne történhessen hasonló eset; vallási, faji és nemzeti hovatartozás miatt ne hallhasson meg senki erőszakos, terrorcselekmények áldozataként.

    Kiadó: Emmi - Üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Előzmény/folytatás   OS - Az Emmi Üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságának közleménye (1. rész) 2017. december 18. Budapest, 2017. december 18., hétfő (OS) - Magyarország Kormánya a leghatározottabban elítéli a kvettai templomrobbantás embertelen tettét és részvéttel osztozik az áldozatok hozzátartozóinak ...   OS - Az Emmi Üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságának közleménye (2. rész) 2017. december 18. Budapest, 2017. december 18., hétfő (OS) -