Rendőrség: garázdaság és rendzavarás miatt állítottak elő egy férfit a szegedi polgármesteri hivatalból

    Budapest, 2017. március 31., péntek (MTI) - Garázdaság és rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt állítottak elő egy férfit a járőrök a szegedi polgármesteri hivatalból pénteken - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
hirdetés
    Szabó Bálint, a Szeviép építőipari cégcsoport egykori alvállalkozói egy csoportjának képviselője a közgyűlésen petíciót akart átadni Botka László MSZP-s polgármesternek, miniszterelnök-jelöltnek, a karzatról játékpénzt szórt az ülésterembe, és folyamatos közbekiáltásokkal zavarta a tanácskozást. Az önkormányzati rendészek távozásra szólították föl, de miután nem jártak sikerrel, rendőröket hívtak, akik elvezették Szabó Bálintot.

    A rendőrség azt írta, reggel kilenc óra után kaptak bejelentést, amely szerint egy férfi bekiabálással zavarja a nyilvános közgyűlést. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy az intézkedés alá vont férfi kiabálással, valamint papírok karzatról díszterembe dobálásával folyamatosan akadályozta az ülést.

    "Garázda cselekményét a rendőri felszólítás ellenére sem hagyta abba", ezért szabálysértés továbbfolytatása miatt előállították. Mivel ellenszegült az intézkedésnek, megbilincselték - olvasható a közleményben.