Tőzsde - Gyengülés zárás előtt két és fél órával New Yorkban

    New York, 2017. február 24., péntek (MTI/Reuters) - Mínuszban álltak a New York-i értéktőzsdék vezető indexei a pénteki kereskedés leállítása előtt csaknem két és fél órával.
hirdetés
    Röviddel 19.30 óra előtt a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,29 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,27 százalék, a részvények szélesebb körére vonatkozó SP 500-as mutató pedig 0,26 százalék csökkenést jelzett.

    Elemzők szerint a befektetők zokon vették, hogy az amerikai elnök által jelzett gazdaságélénkítő program bevezetésére a vártnál később kerülhet sor. Előzőleg Steven Mnuchin pénzügyminiszter annak a reményének adott hangot, hogy az adóreformokat a kongresszus mindkét háza még az augusztusi szünet előtt jóváhagyja. Hozzátette egyben, hogy ebben az esetben is csak korlátozott hatása lesz a gazdaság idei teljesítményére a tervezett adócsökkentéseknek.

    Az amerikai elnök megválasztásakor adócsökkentést, deregulációt és infrastrukturális beruházásokat ígért gazdaságösztönző programja keretében.

    A befektetők várhatóan többet tudhatnak meg az elnök terveiről, amikor kedden beszédet mond a kongresszus két házának együttes ülésén.

    A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 41 cent (0,75 százalék) csökkenéssel 54,04 dolláron állt.

    Közép-európai idő szerint 19.30 óra körül New Yorkban az euró 1,0574 dolláron állt a hajnali 1,0577 dollár után.

    Az arany ára 6,65 dollárral (0,53 százalékkal) unciánként 1258,05 dollárra emelkedett.