KKM: Magyarország Indonézia vezető kereskedelmi partnerévé válik a kelet-közép-európai térségből

    Budapest, 2016. december 12., hétfő (MTI) - Egy indonéz projekt közös finanszírozására társult a Magyar Export-Import Bank (Exim) és a kanadai Export Development Canada (EDC), ennek keretében nyolc mobil erőmű épül a délkelet-ázsiai országban; az éves áruforgalom értékének jelentős növekedésével Indonézia számára Magyarország a kelet-közép-európai térség első számú kereskedelmi partnerévé válik - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfőn.
hirdetés
    Az Exim és az EDC által közösen finanszírozott projekt keretében 500 megawatt teljesítményű erőművek épülnek Indonéziában, amelyekbe a General Electric (GE) által nagyrészt Magyarországon gyártott TM 2500 gázturbinákat építenek be. A létesítmények körülbelül 4 millió indonéz otthonban biztosítják majd az áramellátást.

    A beépítendő 20-ból 15 turbinát Veresegyházán gyártottak, ez lényegesen növeli Magyarország Indonéziába irányuló exportját - hangsúlyozta a tárca.

    Az Exim által finanszírozott gépexportnak a magyar GDP-re gyakorolt hatása meghaladja a 25 milliárd forintot, amely nagyban növeli az ország gazdasági teljesítményét - közölte a KKM.