OS - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye (1. rész)

    Budapest, 2018. április 24., kedd (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) tájékoztatója az adatvédelmi tisztviselők képzésével kapcsolatban
hirdetés
    A Hatóság a 2018. május 25-től közvetlenül alkalmazandó uniós adatvédelmi rendelet (General Data Protection Regulation, a továbbiakban: GDPR) által támasztott tartalmi követelményeknek való megfelelést ajánlja az adatkezelőknek és az adatvédelmi tisztviselői szerepre készülőknek ahelyett, hogy különböző, kétes értékű igazolások beszerzésére törekedjenek. Néhány napos tréningek ugyanis alkalmatlanok arra, hogy az adatvédelmi tisztviselői kinevezés feltételeit pótolják, még ha ezt állami regisztrációra hivatkozva ígérik is.

    A Hatóság az elmúlt időszakban azt tapasztalta, hogy számos piaci szereplő kínál képzéseket leendő adatvédelmi tisztviselők számára. Fontos, hogy ezek a képzések széles körben és magas színvonalon álljanak rendelkezésre.

    A Hatóság ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a GDPR szerint a tisztviselői kinevezéshez az európai adatvédelmi jog és gyakorlat szakértői szintű ismerete szükséges. A Hatóság honlapján megtalálható iránymutatás (http://www.naih.hu/files/Iranymutatas-az-adatvedelmi-tisztvisel-kkel-kapcsolatb an.pdf) kiemeli, hogy az adatvédelmi tisztviselőt szakmai rátermettség és különösen az adatvédelmi jog és gyakorlat szakértői szintű ismerete, valamint a feladatai ellátására való alkalmasság alapján kell kijelölni.

    Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Előzmény/folytatás   OS - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye (1. rész) 2018. április 24. Budapest, 2018. április 24., kedd (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) tájékoztatója az adatvédelmi tisztviselők képzésével kapcsolatban   OS - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye (2. rész) 2018. április 24. Budapest, 2018. április 24., kedd (OS) -