OS - A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (1. rész)

    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Megalakult a Paralimpiai Bajnokok Klubja, negyven év paralimpiai bajnokai találkoztak.
hirdetés
    Az első magyar paralimpiai aranyérmet Tauber Zoltán 1976-ban szerezte az akkoriban még nem hivatalos paralimpiai játékokon, Torontóban. A 2016-os riói paralimpián Tóth Tamás 100 méter háton ért elsőként a célba. A több, mint negyven év alatt a magyar sportolók 31 aranyérmet nyertek. A Magyar Paralimpiai Bizottság 2016. decemberi közgyűlése a szervezet alapszabályában rögzítette - a Paralimpikonok Klubjának jogutódjaként - a Paralimpiai Bajnokok Klubjának létrehozását. A klub legfontosabb céljai: a bajnokok előtti tisztelgés, a közös emlékek felidézése, a példaképek útmutatásai az ifjú bajnokoknak és a parasport mozgalom népszerűsítése. Elnöknek az MPB elnöksége a kétszeres paralimpiai bajnok úszót, Becsey Jánost választotta.

    Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.