Új tűzoltókat avatott a katasztrófavédelem

    Budapest, 2019. február 15., péntek (MTI) - Százhetvennyolc új tűzoltó tiszthelyettes tett esküt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Oktatási Központjában, pénteken Budapesten.
hirdetés
    Az új tiszthelyettesekkel egy időben 10 olyan tűzoltó tisztjelölt is esküt tett, akik még a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói.

    Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója hangsúlyozta: a katasztrófavédelem kibővült feladatainak végrehajtásához stabil, jól képzett, elkötelezett személyi állomány szükséges.

    Ezt szolgálja az egységes, megújult belügyi képzés rendszere, illetve a kormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen kialakította a tisztképzést biztosító katasztrófavédelmi intézetet is - mondta.

    Ugyanakkor - folytatta - az új szolgálati törvény megteremtette annak lehetőségét, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói már tanulmányaik közben tisztjelölti jogviszonyban kapcsolódjanak a katasztrófavédelemhez.

    Ez pedig biztosítja a kiszámítható életpálya megkezdését - vélekedett a főigazgató.

    Hangsúlyozta, hogy a társadalom tiszteli és elismeri azt az erőfeszítést, amelyet napi munkájuk során tesznek a tűzoltók. Nem véletlen, hogy a hivatás a foglalkozások elismertségi listájának élén szerepel - tette hozzá.

    Továbbá, a társadalmi elismertség mellett biztos egzisztenciát is jelent - mondta Papp Károly.